Καλά Νερά
Αν βρεθείτε στο βουνό του Παγασητικού και μαγευτείτε από τα ορεινά του θέρετρα μην παραλείψετε να αφεθείτε και στην μαγεία των Καλών Νερών. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή παραθαλάσσια θέρετρα του Δυτικού Πηλίου που οφείλει το όνομά του στα άφθονα τρεχούμενα και ιδιαίτερα χωνευτικά νερά που αναβλύζουν από τις δεκάδες βρύσες του χωριού. Αποτελούν οδικό κόμβο που συνδέει τον Βόλο, που απέχει μόλις 20 χλμ., με το Ανατολικό Πήλιο και είναι ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριουδάκι. Είναι ένα από τα πιο ανεπτυγμένα τουριστικά χωριά του Πηλίου με παντός είδους καταλύματα, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και μπαράκια που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
Συνήθως οι επισκέπτες το επιλέγουν τους θερινούς μήνες αλλά συνιστά και χειμερινό προορισμό μιας και μπορείτε να περάσετε όμορφα και ρομαντικά όλον τον χρόνο. Αν έρθετε δε στη γιορτή της Αναλήψεως θα βρεθείτε μπροστά σε ένα πρωτότυπο και μακρόχρονο έθιμο, αυτό του αγιασμού των αλόγων. Το έθιμο έχει τις ρίζες του βαθιά μέσα στο χρόνο και συντηρείται χάρη στην συμμετοχή των ελεύθερων ιππέων της περιοχής του Πηλίου και γενικότερα του Νομού Μαγνησίας. Οι αναβάτες των αλόγων φορούν διαφορετικές στολές με εντυπωσιακά χρώματα ενώ γίνεται παρέλαση αλόγων, παραδοσιακοί χοροί και λαϊκό πανηγύρι. Τα άλογα αφού «αγιαστούν» περνούν υπερήφανα στα ευλογημένα νερά της καταγάλανης θάλασσας. Οι ντόπιοι συνηθίζουν να κάνουν την πρώτη τους βουτιά εκείνη την ημέρα και πολλοί να αναζητούν την «μαλλιαρή», μια πέτρα με βρύα, φυτά της θάλασσας. Όταν την βρουν την μεταφέρουν στο σπίτι και την τοποθετούν σε μπροστινό παράθυρο για να φέρει τύχη, γονιμότητα και αφθονία. Ο «αγιασμός των αλόγων» κρατάει ως έθιμο από την Μικρά Ασία και το έφεραν μαζί τους οι Έλληνες της Ιωνίας.
Αφού κάνετε τη βουτιά σας κι εσείς και νιώσετε την ανανέωση και την ευεξία των «Καλών Νερών» μπορείτε να οδηγηθείτε σε ένα από τα πολυάριθμα ουζερί, εστιατόρια και ταβερνάκια και να γευτείτε παραδοσιακές ελληνικές αλλά και τοπικές γεύσεις που θα ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο σας. Δοκιμάστε βακαλάο με σκορδαλιά, ψάρι ψητό, (ειδικά η τσιπούρα είναι πεντανόστιμη!), θαλασσινά κάθε είδους καθώς και τηγανητά ψάρια όπως γαύρο και μπακαλιάρο. Για τους αμετανόητους κρεατοφάγους το μενού περιλαμβάνει πεντανόστιμα κρεατικά της ώρας, σουτζουκάκια, αλλά και μαγειρευτά. Αναμφίβολα μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε το κλασικό πιάτο του Πηλίου που δεν είναι άλλο από το σπετζοφάι και την γευστικότατη τηγανοκουλούρα. Όλα τα παραπάνω ταιριάζουν γάντι με το νέκταρ του Πηλίου, το αγαπημένο τσίπουρο που μαζί με τον τσιπουρομεζέ του θα αφήσει χαραγμένα στη μνήμη σας όλα τα μεζεδοπωλεία που θα επισκεφθείτε. Τέλος για τους λάτρεις των ιδιαίτερων ποτών και των κοκτέιλ όλη η παραλία είναι στα πόδια σας και τα beach bars βρίσκονται εκεί ακριβώς για να σας ξεδιψάσουν και να σας χαλαρώσουν. Το μόνο που μένει σε σας είναι να βρείτε ημερομηνίες για να πάτε, όσο για τα υπόλοιπα αφήστε τα όλα στα Καλά Νερά!